La meditació a les aules. Un recurs per a la vida.

el

Ja ningú planteja dubtes a les darreres troballes científiques en neurociència i psicologia clínica en relació als beneficis de l’aplicació de la meditació a nivell terapèutic, però tampoc a la seva aplicació a nivell general. No és necessari fer una teràpia de reducció d’estrés per a la pràctica del mindfulness. 

Després d’anys d’aplicar-la a nivell personal aquest curs l’estic aplicant a les aules a través d’una matèria a primer d’ESO: Educació Emocional i Mediació. La matèria va sorgir com a necessitat de fer un treball preventiu a l’hora de millorar la convivència i també d’intervenció formant alumnat mediador. Seguint la programació de la Mercè Travesset (1), la meditació és una part més de la matèria.

Durant les sessions estem aplicant moments de meditació i és espectacular veure els resultats, sobretot en les reflexions posteriors. De sessions inicials molt guiades a sessions molt més autònomes. Són oportunitats on apareixen moltes situacions de creixement, a part de poder viure l’aquí i l’ara de manera plena. 

Esperem que en un futur pugui formar part de la pràctica general a molts centres. 


(Imatge extreta de http://www.raspall.cat el 16-10-2016).
(1) Travesset, M. (2014): Pensar amb el cor, sentir amb la ment. Recursos didàctics d’educació emocional sistèmica multidimensional. Barcelona. Ed. Octadro.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s